6 råd till en fantastisk vaxbehandling där hemma

6 råd till en fantastisk vaxbehandling där hemma

Så här vaxar du dina ben hemifrån lik en professionell

 

6 råd som ger dig den mjukaste och lenaste vaxbehandling som du alltid har drömt om.

 

 

Det är inte lång tid till att det blir varmt nog till kjoler och shorts eller kanske badkläder.

Du bör därför overväga att byta till vax istället för rakning.

 

 

Vaxen gör inte bara att håren växer ut tunnare, men kan också leda till att håren inte växer ut igen alls, alltså aldrig igen. Låter inte det trevligt!?

 

 

Men att få det gjort i en salong är otroligt dyrt. Och att göra det där hemma, alltså att dra ut håren med rötterna, är ganska skrämmande.

 

Eller är det? Vi har nyligen pratat med Pernille Petersen som är hårborttagningsexpert och kosmetolog. Hon har många års erfarenhet inom området och vet en sak eller två om att bemästra den riktiga tekniken.

 

 

Läs vidare och få alla detaljerna med om hur du får de bästra resultaten där hemma, plus några insider tips. Rakning är så mycket förra året.

 

 

1. Vänta inte tills att du liknar ett troll

 

Du tvekar kanske med att komma i gång med vaxbehandlingen för att dina här inte är tillräckligt långa till att vaxen kan få tag ordentligt.

 

 

Men det är inte nödvändigt att vänta så lång tid längre, då nyutvecklat vax kan klibba sig till dina hår, när de enbart är 3-5mm långa!

 

 

Teknologin i dag har ändrat vaxens effektivitet och tillåter folk att ta bort deras hår med en sådan kort längd. Det är inte lång tid sedan att man fick gå runt med håriga ben och armhålor. I dag är 5 mm ingenting.

 

 

2. Förbereda din hud korrekt

 

För att få de bästa resultaten, är det viktigt att exfoliera innan du vaxar. Men gör det 24-48 timmar innan, annars riskerar du ökat irritation. Använd en scrub för att slippa av med skiktet av död hud - det vill hjälpa vaxen med att klibba sig bättra fast till håren.

 

Är du bekymrad för smärta eller att din hud reagerar på vaxen? Om du har känslig hud eller allergier, kan du ta en antihistamin eller Ipren ca. 30 minuter innan du vaxar. Använd INTE is till att förlama huden innan. Även om det kanske låter som en bra idé att frysa huden, vill det göra att huden drar sig ihop omkring hårsäckarna och gör det svårare att dra ut håren, säger Pernille.

 

 

När du är klar, ska du tvätta området med en skonsam tvål och vatten, låt det torka helt. Använd inte kräm eller olja innan du vaxar, då det vill påverka vaxens verkan. Använd inte toner eller desinficerande sprit, det får huden till att stänga porerna omkring håren.


Köp Pearlwax Startpakken Deluxe här >>

 

3. Vaxa på den rätta tidpunkt

 

Säkra dig att du inte har bråttom - vaxning är en process, det är inte något man bara gör på 10 minuter. Säger Pernille. Du kan behöva sätta tid av til det, en timme är passande till en ordentlig behandling.

 

 

Vaxa inte när du är stressad. Har du en viktig deadline, jobintervju, examen eller sågar menstruation? Vänta då. När du är stressad, nervös eller anspänd eller har din menstruation, ökas smärtan kraftigt, då nervändorna är mer känsliga, säger Pernille.

 

 

Säkra dig också att rummet du vaxar i är ljummet. "Du vill ha att huden slappnar helt av" säger Pernille. "Desto mer avslappnad din hud är, desto lättare kommer håren ut".

  

4. Vaxa på det riktiga sättet

 

Okej, är du redo att göra det? Det första du ska göra är att läsa de instruktionerna som hör med till PearlWax sättet. Där förklaras det närmre om hur du förbereder vaxen och Heatern. Du vill helst arbeta med ett område åt gången, varför förklarar vi lite längre ner.

 

 

Smörja på vaxen med håren, låt vaxen torka.

 

Håll huden spänd med en hand, och med den andra, dra du vaxen av mot håren. Dra vaxen av längs, och inte bort från huden, så nära huden som möjligt. Tänk inte för mycket på det innan du drar av vaxen, det blir inte lättare så. "Det blir faktiskt mer smärtsamt så", säger Pernille. "Bara tag ett djupt andetag och gör det". Det är en process, så ta det lugnt!

 

 

Efter att du har dragit av vaxen, ska du hålla handen på området för att nedsätta smärtan.

 

 

Om du vaxar ett lite mer komplicerad område, såsom under armarna, få då en vän till att hjälpa. Du behöver båda dina händer, en till att hålla huden spänd, och en till att dra vaxen av. Säger Pernille. Vaxa inte ett område där du inte kan använda båda dina händer.

 

 

 

Lita på mig, hon har rätt. Jag visste inte det, och fick lära mig det på det svåra sättet. Jag vaxade mina armhål ensam, och det var riktigt smärtsamt! Det gick fint medan jag vaxade, men natten och dagarna efter gjorde verkligen ont. Mina armhål var verkligen ömma. Nästa gång ringer jag i alla fall efter hjälp.

 

 

5. Ge din hud kärlek efter behandlingen

 

 

Det är riktigt viktigt att du ger din hud något  lugnande efter vaxninen. "Jag rekommenderar alltid olja" säger Pernille. "Olja har egenskapen till att nedsätta irritation och rodnaden nästan med det samma. Olja är också bra till att ta bort vaxrester från huden."

 

Ingen olja där hemma? Inget problem. Prova något lugnande Aloe Vera kräm. Det tar inte bort vaxresterna, men de kommer att försvinna av sig själv. Ta inte av det med fingrarna, det finns ingen anledning att irritera huden ytterligare.

 

 

Om din hud är mycket röd eller öm, (eller kanske blöder lite?), är det inte normalt - det är resultatet av felaktig vaxning och brist på hjälp (t.ex. om din hud inte har hållts spänd). En anna sak jag har lärt på det svåra sättet. Ta det lugnt och låt din hud läka.

 

 

Undvik alltid solarium eller solbadning och värme, fuktiga miljön såsom spabad och simbässang efter behandlingen för att minimera risken för en infektion.

 

 

6. Underhåll ditt resultat 

 

Vi har alla hört om eller upplevt på egen kropp, de beryktade inåtväxande håren som kommer efter hårborttagning. För att undvika dem, ska du forsätta med att exfoliera och fukta regelbundet för att undvika ett skikt av död hud.

 

 

När du börjar med att vaxa, ska du hålla dig till ett fast schema. Hår växer oftast ut igen efter fyra till sex veckor. Om du vaxade efter sex veckor förra gången, ska du inte vänta åtta veckor med att göra det igen.

 

Vad gör du om har fått ett erbjudande på en semester i sista minuten - och du är frestad till att använda en annan hårborttagningsmetod? Gör inte det. Nyckeln till bra resultater med vaxning är att fortsätta vaxa. Vaxa inte den ena vecka och raka dig den nästa, och vaxa därefter igen, och använd då hårborttagningskräm därefter. Du måste alltid vara konsekvent, om du verkligen vill ha det bästa resultatet.

 

 

Konklusion

 

Om du tar dig tid till att öva den riktiga tekniken, är vaxning riktigt lätt, effektivt och ett billigt sätt att ta bort hår på där hemma. Prova det!