Så använder du Pearlwax

Få rätt instruktioner för hur du använder Pearlwax hemma. Här har vi gjort en guide för dig om hur du använder Pearlwax professionellt hemma

Se hur lätt det är

Titta på våra videoguider och lär dig snabbt hur du använder Pearlwax ™

1 av 3

Steg 1 - Förberedelser

Skruva sedan ner temperaturen på din värmare så att den ligger någonstans mellan max och medium och låt vaxet stå i ytterligare 5–10 minuter.

Rör gärna om lite i vaxet några gånger. När du ska applicera vaxet är det viktigt att det har rätt temperatur. Du kan kontrollera vaxets temperatur genom att försiktigt applicera lite på din handrygg.

Steg 2 - Behandling

Vi rekommenderar att vaxet appliceras i samma riktning som hårväxten. Vänta ca 30 sekunder, eller tills vaxet har stelnat helt. Vi rekommenderar att du använder våra applikatorpinnar för att applicera det varma vaxet.

När vaxet har stelnat, ska du dra bort det i en snabb rörelse. Spänn huden med en hand och dra bort vaxet i motsatt riktning från hårväxten.

Gå till vår FAQs

Steg 3 - Efterbehandling

Efterbehandla gärna din hud med en bra fuktcreme eller en lugnande creme som till exempel Aloe Vera Gel.

Om det är första gången du använder Pearlwax™ är det normalt att din hud blir irriterad eftersom dina hårsäckar sitter väldigt djupt vid den första behandlingen. Här kan Aloe Vera Gel vara till god hjälp.

Köp vår aloe vera
1 av 4
  • Tips & Tricks

    Temperatur

    Det absolut viktigaste kriteriet för ett bra vaxningsresultat är att hitta rätt temperatur. Rätt arbetstemperatur är runt 50–55 °C. Du uppnår denna temperatur genom att först värma vaxpärlorna till maxtemperaturen på din värmare och sedan vrida ner temperaturen igen så att den ligger ungefär i mitten mellan max och medium. Låt vaxet stå i denna temperatur i 5–10 minuter innan du applicerar det. Om vaxet inte är tillräckligt varmt lägger det sig ovanpå håren istället för att greppa tag om dem. Om du upptäcker att vaxet inte är tillräckligt varmt beror det i nio fall av tio på att vaxet inte är tillräckligt varmt. Se dock alltid till att vaxet inte är så hett att du bränner dig!


    Rengöring

    Det är inte nödvändigt att rengöra värmaren varje gång du har använt den. Om du har vax över går det bra att värma upp det nästa gång du ska använda Pearlwax™, och då lämnar du bara det överblivna vaxet i värmaren och värmer upp det igen nästa gång du behöver det. Vi rekommenderar dock att du rengör värmaren efter 2–3 användningar. Använd varmt vatten, mild sprit och en mjuk borste för att rengöra värmaren. För att undvika bakterier rekommenderar vi också att du använder ett lock på värmaren medan den värms upp och svalnar samt vid förvaring.

Om produkten

Vaxet är särskilt utvecklad så att det till skillnad mot mjukt vax inte fastnar på huden utan istället bara mot håren. Detta resulterar i ett finare och mer hållbart resultat, och du skonar samtidigt din hud. Dessutom avlägsnar Pearlwax™ dina hårstrån vid roten, vilket gör att du blir hårfri längre.

Pearlwax™ kan användas av alla hudtyper eftersom vaxet är skonsamt mot huden. Det innebär att du med Pearlwax slipper små utslag, skäggpest och inåtväxande hårstrån som är vanligt vid vanlig rakning.

Ju fler gånger du vaxar, desto färre hår växer ut igen och desto finare blir håren. Med Pearlwax kan du njuta av mjuk och slät hud i upp till fyra veckor medan du efter rakning känner hårstubb efter bara några dagar.

Pearlwax är ett relativt nytt fenomen som har blivit populärt över hela världen på grund av spridningen i sociala medier, och det finns en anledning till varför det nya hårborttagningsverktyget är en hit – prova själv!

Gå till vår FAQs