Ge dig själv den perfekta brasiliansk vaxning där hemma

Ge dig själv den perfekta brasiliansk vaxning där hemma

En top kosmetolog går igenom processen steg för steg.

 

Kanske låter idén om att ligga med utspridda ben på ett bord framför en främling, inte helt så tilltalande. Har dina planer fredag kväll blivit inställd och har du nu en massa tid tillövers? 

 

Prova då en brasiliansk vaxningdär hemma! Kosmetolog Pernille Petersen delar hennes tips och tricks härunder.

 

Vad är en brasiliansk vaxning? 

 

Brasiliansk vaxning betyder borttagning av all intimbehåringen med vax. I takt med att de på de senaste åren har kommit mer fokus på hygien och personlig kroppsvård, har populariteten av brasiliansk vax stigit kraftigt.

 

Vilken typ av bra vax ska du använda? 

 

En hård vax utan behov för strips. "Denna typ av vax är gjord för användning i känsliga områden, såsom bikinilinjen, armhålen och ansiktet. Vaxen klistrar sig till håren och inte huden, så när du drar av det, sparar du din hud för mycket irritation" säger Pernille. 

 

Strips är lättare att använda, erkänner hon, men långt mer smärtsamma, så det kan väl betala sig att lära sig att använda hård vax.


Köp PearlWax Startpakken Deluxe här >>


Hård vax ska värmas upp. Hur säkrar du dig att den har den rätta temperaturen? 

 

"Den ska ha samma konsistens som honung, säger Pernille, som rekommenderar att man testen vaxen på innersidan av handleden för att säkra sig att den inte är för varm och flytande. Kom ihåg att det kan vara nödvändgt att återuppvärma vaxen undervägs (efter 10-12 minuter).

 

När ska du göra det?

 

Efter ett varmt bad när din hud är mjuk, ren och torr. Du får inte använda någon form för kräm eller olja innan behandlingen. Undvik också att använda alkoholbaserade produkter innan, såsom desinficerande sprit, det gör din hud alltför torr.

 

Undvik att vaxa när du har din menstruation (då du är extra känslig) eller efter att du har druckit. Vi blir mer impulsiva, men det är också större sannolikhet för att det börjar blöda. Du kan ta en Panodil innan, för att minska smärtan.

 

Vilken position är bäst att sitta i? 

 

På en handduk framför spegeln med benen utspridda och fotsulorna samlade. Hoppa över stämningsljuset - du behöver så mycket  ljus som möjligt att jobba i.

Du skulle helst inte glömma något.

 

 

 

Var ska du börja? 

 

På insidan av låren kring höften. "Det är opraktiskt, men det funkar" säger Pernille.

"Förestall dig att du ska klippa gräset. Du börjar inte i mitten av trädgården där gräset är tätast, om du gör det går gräsklipparen i stå. Du börjar alltid längs kanterna där det är tunnast och arbetar dig in."

 

Hur påförer du det? 

 

"Påför det i cirklar, som när du smör smöret på mackan. Då säkrar du dig att vaxen klistrar sig till alla håren. När du är färdig ska vaxen ligga i ett skikt som har den samma tjocklek som en femkrone." Säger Pernille.

 

 

Hur vet du vilken riktning du ska dra vaxen av i? 

 

 

Du vill dra av den i den motsatta rikting av håren, men det kan ibland vara svårt att hitta hårens riktning. Ett trick: "på de flesta människor växer håren in mot mitten. Det är biologisk - håren är där för att skydda våra könsorgan. Så om du börjar uppifrån, växer håren nedåt, därför vill du smörja vaxen på i en nedåtgående riktning og dra av den igen underifrån och upp."

Säger Pernille

När du kommer till insidan av dina lår, växer dina hår in mot mitten, men från sidan. När vaxen känns klibbig, men inte klistrad, är den klar till att tas bort. Var uppmärksam på att kanterna på vaxen är på ett ställe där det inte finns hår, så att du bättre kan få en bra grepp på den.

 

Hur är det med de mer känsliga områden? 

 

Lura dina nerver genom att hålla din hud så spänd som möjligt. Desto mer spänd og slätare din hur är, desto lättare är det att ta bort håren. Det vill också vara mindre smärtsamt, då presset från att spänna ut huden, lurar dina nerver i området.

 

Och det område som är lite svårare att nå? 

 

Vi är tyvärr inte utvecklat för att kunna se baksidan, så det kan vara ett utmanande område att klara på egen hand. Om du vill försöka dig på det, ska du luta dig bakåt, men inte så långt att du kommer att ligga ner. Du kan också ligga på sidan med ett ben i luften. 

 

Ditt hår växer uppåt, men kolla genom att känna på det innan, för en säkerhets skull. Påför vaxen underifrån och dra av den i motsatt riktning.

 

Vad ska du göra när du är färdig? 

 

Först och främst ska du säkra dig att all vaxen är borta. Om det finns rester kvar kan du med fördel ta bort det med en olja. Därefter ska du påföra en oparfymerad kräm eller Aloe Vera Gel. Såhär undviker du ytterligare irriterad hud, rodnad och inåtväxande hår. 

Det är också en bra idé att gå med bomullsunderkläder det nästa dygn efter behandlingen. Undvik att gå på fitness eller i bastu dagen efter, då porerna i huden fortfarande är öppna och mottagliga för smuts och bakterier.

 

 

 

Hur underhåller du resultatet? 

 

Tvätta dig en gång om dagen med en skonsam tvål, exfoliera och ge fukt.