Så här vax behandlar du ögonbrynen snabbt och enkelt hemma

Så här vax behandlar du ögonbrynen snabbt och enkelt hemma

Spara turen till salongen


Att vaxbehandla dina ögonbryn har blivit en populär hårborttagningsmetod och är mycket mer effektivt än plockning. Resultatet kan nämligen hålla i flera veckor. Men prisen hos skönhetssalonger kan snabbt bli hög - om du är intresserad i att spara lite pengar, kan du med fördel klara behandlingen där hemma.

Det kan göras på en halv timme och ger ett riktigt snyggt resultat med lite övning.

Använd en hård vax som PearlWax och värm up den i värmaren. Hård vax är den mest skonsamma vaxen, vilket gör den perfekt till känsliga områden, såsom ansiktet. Varm vax är klibbigt i håren och inte på huden, jämfört med t.ex. strips. Det ger också ett mycket snyggare resultat.


Köp PearlWax Startpaket här

 

Gör dig redo

 

Det första du ska säkra dig är att håren är tillräckligt långa. De ska vara ca. 5mm långa. Är de inte det, får du vänta en vecka och kolla igen.


Innan du börjar ska du besluta vilken form dina ögonbryn ska ha. När du har hittat din önskade form, ska du rita brynen upp så att de ser ut som du gärna vill ha dem. Det gör det lättare att vaxa brynen, då du kan följa de uppritade linjer. 

 

Du vill enbart ta bort de håren som är utanför den uppritade formen.När du har tagit ett beslut, ska du ta bort ditt hår från ansiktet och sätta fast det så att du undviker att det faller ner framför dina ögonbryn och i värsta fall får vax i det.

 

 

Om det är nödvändigt kan du trimma dina bryn innan. Borsta brynen så att de står rakt upp med en fin kam eller ögonbrynsborste. Kommer det hår utöver dina naturliga linjer, ska du trimma toppen av med en liten sax.

 

 

Har du långa och täta ögonbryn kan det vara nödvändigt att ta bort mer.

 

Använd en oparfymerad ansiktstvål till att tvätta dina ögonbryn och huden omkring, och torka den med en ren handduk.

 

 

Vaxa dina bryn

 

När alla förberedelserna har gjorts och du har uppvärmt vaxen till den rätta temperatur (följ bruksanvisningen fäst till din värmare). Vaxen får inte vara för varm och ska ha den samma konsistens som honung. Om vaxen liknar olja, är den alltför varm. Låt den kyla ner till att den liknar honung.


Påför vaxen i ett jämt fördelat skikt i riktning med håren med användning av påföringspinnarna. Detta kräver stort precision. Du ska påföra nog vax till att grundigt täcka håren, men inte så mycket att vaxen rinner ner på de håren du inte önskar att ta bort.

När du är färdig med att påföra vaxen ska du låta den kyla ner lite innan du dra av den igen. Kom ihåg att påföra lite vax ut på huden så att du har något att ta tag i när den ska dras av.

Håll huden spänd med en hand och dra snabbt mot håren med den annan. Dra inte vaxen av bort från huden, men längs huden. Just efter du har dragit vaxen av, kan du lägga din hand på ögonbrynet för att linda smärtan. 

 

Sitter det vaxrester, kan du ta bort dem med en olja som lossnar resterna.

 

 

Efter behandlingen

 

När du är klar med behandlingen och du är nöjd med formen på dina ögonbryn, ska du ta bort vaxresterna med en naturlig och oparfymerad olja. Därefter ska du påföra en Aloe Vera baserad  kräm eller gel. 

 

Detta hjälper på rodnaden och irriterad hud som oftast kommer efter vaxbehandlingar.

 

Tips

 

För att huden runt om ögonen är känsliga och du arbetar nära din ögon, är det viktigt att vara uppmärksam på följande:

 

  • Vaxa dina bryn framför en spegel (inte handhållen) så att du kan se klart och tydligt
  • Övning ger färdighet - öva dig på ett område på din kropp, såsom din arm, så att du får en känsla för hur det är att arbeta med. Testa alltid en liten mängd vax på din handled för att säkra dig att den inte är för varm.
  • Var otroligt försiktigt när du påförar vaxen kring ögonen och undvik att den droppar.